פתיחת עסק במשרד רואי החשבון פרוינד את פרוינד- רואים קדימה!
למרות הנטייה לחשוב כי ייעוץ עבור פתיחת עסק הכרחי רק טרם ההקמה של העסק, לא די בכך. ייעוץ עסקי והתדיינות הניתנים לעסק פעיל משפיעים לא מעט על עתידו.
רגע לפני…
משרד רואי החשבון 'פרוינד את פרוינד' מעניק ייעוץ לעסקים הנמצאים בשלבי הקמה – בזמן פתיחת עסק. עיקר פעילותנו בשלב זה נוגעת לבחירת צורת ההתאגדות המתאימה והכדאית ביותר עבור העסק. בחירת צורת ההתאגדות הינה החלטה משמעותית ביותר בשלבי ההקמה של העסק ובעלת השלכות ניכרות על התנהלותו הכלכלית.
כך למשל, בחינת האפשרות להתאגד כעמותה רשומה ברשם העמותות יכולה להניב עבור העסק חסכון משמעותי בתשלום מס הכנסה, מע"מ וכיוצא בזה. עסקים הנמצאים בשלבים מוקדמים יותר של הקמת העסק וזקוקים לשירותים נוספים שאיננו מעניקים במשרדנו, יוכלו לקבל מאיתנו הפניה לפגישה עם יועץ עסקי מומחה, בהתאם לצרכיהם.
והרבה אחרי
במסגרת שירות הייעוץ עבור עסקים, הנמנים בין לקוחותינו, אנו דואגים לקיים ליווי עסקי הכולל פגישות תקופתיות, ברוב המקרים אחת לרבעון, על מנת לעמוד על הפעילות הכלכלית של העסק, על יעילותו, על רווחיותו ועל התנהלותו העתידית לאור הנתונים העולים בפגישה. בין הנתונים הנבחנים בפגישה ניתן למנות גם את:
• ניתוח נתוני מאזן הבוחן של הרבעון הנוגעים לתוצאות פעילות העסק בפרק הזמן הנבחן ובהשוואה לרבעונים קודמים.
• בדיקת יעילות הפעילות הכלכלית של העסק על ידי הדגשת סעיפי הוצאות חריגים, הן בהשוואה לרבעון הקודם והן בהשוואה לאופי הפעילות של העסק.
• בחינת תשלומי מקדמות מס למס הכנסה ותשלומי ביטוח לאומי, במטרה לבחון את סבירותם לעומת הכנסות העסק. זאת בכדי להימנע ככל שניתן מפערים גדולים, לחובה או לזכות, בתום שנת המס.
למה זה חשוב?
ייעוץ עסקי לעסקים פעילים חשוב לא פחות, ולעיתים אף יותר מאשר לעסקים בשלבי הקמתם – בזמן פתיחת עסק. הדבר נכון במיוחד לתקופתנו, בה המציאות הכלכלית הסובבת אותנו משתנה בהתאם למתרחש בעולם כולו. ללא התאמה של הפעילות העסקית לנעשה סביבנו, העסק עלול במהרה להיקלע לקשיים. לכן, עצירה להתבוננות ובחינת הפעילות הנעשית בעסק הכרחית עבור למידה והפקת לקחים, אשר יסייעו לעסק להמשיך ולצמוח גם בשנים הבאות.
מבלי זאת, עלול העסק להמשיך ולבצע את אותן הטעויות שעלולות להוביל בסופו של דבר לקריסתו. רוב רובם של העסקים העצמאיים נמצאים בסיכון תמידי בשנות פעילותם הראשונות, ועל אחת כמה וכמה במידה ואינם מנסים לעמוד על השגיאות והטעיות שהן מנת חלקם של כל העסקים (במיוחד בראשית דרכם), ללא יוצא מן הכלל.
ייעוץ לעסק שלכם – פרוינד את פרוינד
אנחנו במשרד רואי החשבון 'פרוינד את פרוינד' דואגים לעתיד לקוחותינו, ולכן דואגים לנהל מעקב תקופתי הבוחן את התנהלותו הכלכלית של העסק. משרדנו נותן ייעוץ עסקי לעסקים קטנים וגדולים כאחד, עוסקים פטורים/ מורשים, חברות בע"מ, עמותות וכיוצא בזה. יחד איתכם, נעלה את השאלות המתבקשות יותר ופחות מן הנתונים המעידים על פעילות העסק, וכמובן נעלה תשובות ודרכי פעולה עתידיות אשר יתרמו לעסק, ומכאן שגם לכם. אל תחכו למשבר בשביל להבין שיש בעיה הדורשת טיפול, הקפידו לקבל ייעוץ לעסק שלכם באופן שוטף.
פתיחת עסק – עשה ואל תעשה
עשה:
נסה לעקוב או עדיף לעבוד בעסק דומה למה שאתה רוצה לפתוח, בדוק כמה לקוחות באים ביום, בשבוע, באיזה שעות באים, מהם סוגי המוצרים וכמה מוכנים לשלם על כל מוצר, מה גורם להם לבוא, מה גורם להם לשלם, איך בעל העסק מושך לקוחות, ואיזו שיטה מושכת יותר לקוחות
אחרי כל הנ"ל בנה לך תוכנית עסקית: כמה כסף אתה צריך להשקיע בהתחלה, תוך כמה זמן תחזיר אותו, כמה תרוויח אחרי שתחזיר אותו, בכמה ההכנסה צפויה לעלות בכל שנה, בכמה הרווח אמור לעלות?
שאל אפילו שאלות קשות – מדוע שייגיעו דווקא אליי, במה אני מיוחד, מה אני יכול לעשות שאחרים לא עושים, וכו'. השאלות האלה אל תשאיר בראש אלא ממש תרשום לעצמך את התשובות. הרישום יגרום לך גם לדייק בתשובות שלך (שזה סופר חשוב) וגם כשתיתקל בשאלות האלה עם עצמך או מול לקוח, תוכל לשלוף אותן מדף או מהמחשב, ולא תצטרך להסתמך על הזיכרון שלך
אח"כ תכנן איך עדיף לך להירשם ברשויות – כעוסק מורשה, עוסק פטור, אולי חברה? מה השיקולים בעד ונגד כל סוג כזה?
דברים נוספים שחשוב לדעת – האם אני צריך אישור מיוחד לעסק – מהעיריה, ממכבי אש, מהמשטרה ועוד
הקף את עצמך בסביבה תומכת – זה קריטי בשלבים הראשונים של העסק. אלו זמנים קשים והסביבה החברתית והמשפחתית יכולה לגרום לעסק שלך להתרומם או ליפול
אל תעשה:
לעולם אל תיכנס לעסק מבלי שאתה יודע כמה אתה הולך להרוויח, ומתי. רוב העסקים נופלים בשנים הראשונות, לפעמים הם קורסים אפילו שהם מרוויחים !!!
רק בגלל ההתנהלות התזרימית שלהם, כלומר – הם לא לקחו בחשבון שבשנתיים הראשונות העסק אמנם מרוויח אבל כל הרווחים הולכים לכיסוי עלויות ההשקעה ובעל העסק מגלה פתאום אחרי חצי שנה שיש לו ביד עסק מרוויח אבל אין לו ממה לחיות!
אפשר להתייעץ עם בני משפחה, אבל לקחת אותם בעירבון מוגבל. יש לזכור שרובם (או כולם) שכירים ולהקים עסק נראה להם צעד מסוכן ויש שיאמרו טיפשי.
זכור שאם אתה יודע מה אתה עושה אין סיבה שהעסק שתקים לא יהיה רווחי ויביא אותך לחיים שחלמת עליהם ודווקא בגלל זה חשוב להיצמד לתוכנית.
כיצד יכולים בני המשפחה לסייע בזמן פתיחת עסק
לבני המשפחה, למרות שלפעמים אנחנו לא מייחסים להם חשיבות רבה בשיקולי פתיחת העסק, יכולה להיות השפעה מכרעת על העסק, במיוחד בשלבים הראשונים שלו – שהם הכי קשים.
כשנולד תינוק – בהתחלה מאוד קשה אין זמן וחשק לכלום. עזרה של המשפחה יכולה להיות הבדל בין הורים תשושים שרק מחכים שה"דבר הזה" יעבור, לבין הורים מתפקדים שנותנים מה שהם באמת יכולים לתת גם לתינוק ולא פחות חשוב גם לעצמם.
תחליפו את המילים "תינוק" ו"הורים" במילים "עסק" ו"בעל עסק" ותבינו למה כל כך חשובה התמיכה של המשפחה בכל התהליך.
התמיכה של המשפחה חשובה בשני מישורים עיקריים:
האחד – כלכלי: עסק בהרבה מקרים וכמעט תמיד בהתחלה שלו יוצר "חור בכיס" – המון הוצאות שצריך לשלם, לפעמים לפני שעוד בכלל ראינו את השקל הראשון נכנס. תמיכה מההורים יכולה לתת את האוויר שבלעדיו לפעמים העסק עלול אפילו לקרוס!
המישור השני – פסיכולוגי: להקים עסק זה שינוי עצום, במיוחד למי שהיה שכיר עד כה. כבר אין לך מישהו שיחליט במקומך, אין לך מישהו שיגיד לך מתי לבוא מתי ללכת ומה לעשות בין לבין (נשמע כמו יתרון? חכו כשתצטרכו להגיע לעסק ולעבוד, בלי שאף אחד אומר לכם על מה לעבוד ומה לעשות עכשיו), והכי גרוע – אין אף אחד שישלם לכם משכורת בטוחה קבועה ומוסכמת מראש בסוף החודש.
השינוי הזה כמו שינויים רבים אחרים – באורח החיים, בהכנסות, בסוג הפעולות שאתם עושים – הוא קיצוני וקשה להיערך אליו מראש. תמיכה נפשית/פסיכולוגית מההורים / הבעל / האשה יכולים לעזור מאוד, ולחילופין גם להפיל אם אתם שומעים מהסביבה שלכם רק למה זה לא הולך להצליח. ואם אתם מרגישים שעשיתם משהו רע כשפתחתם עסק, זו תהפוך להיות המציאות שלכם.
ויש דבר נוסף, אבל צריך לקחת אותו בזהירות ובמנות קטנות מאוד – עצות מהמשפחה: הרבה פעמים, למשפחה או למישהו מהמשפחה יכול להיות יותר נסיון מכם, לפעמים כי הם היו גם עצמאים, לפעמים סתם כי יש להם יותר נסיון חיים, אבל בחלק גדול, אפילו ברוב המקרים – העצות שלהם יכולות להפיל.
העצות שלהם מבוססות על שמועה ששמעו, על 4.5 מילים שקראו באיזה עיתון, או על שמועות מאחרים, או אפילו דברים שהם ניסו ולא הצליחו (אולי כי לא ניסו מספיק, כי לא ידעו איך לעשות, כי התזמון לא היה טוב ועוד מליון סיבות שיכולות להיות) ועכשיו הם "המומחים מספר 1 לעסקים", ובמיוחד לעסק שלכם.
אני תמיד אומר – ההחלטה היא שלכם, והתוצאות הן שלכם. קחו אחריות! אם מישהו נותן לכם עצה, תגידו תודה, ואל תשתמשו בה מייד. ראשית חישבו טוב טוב אם העצה הזאת באמת שווה, האם לנותן העצה באמת יש נסיון וידע בתחום, אח"כ בידקו לעומק את העצה – והיום כשיש אינטרנט זה גם די קל.
רק אם אתם בטוחים שהעצה טובה, תיישמו אותה, לאט ובצעדים קטנים, וכל פעם בידקו שהיא עובדת. אם לא השתכנעתם – אל תחששו להגיד תודה, אבל העצה הזאת לא מתאימה לי, אני מחפש משהו אחר לעסק. אם תיישמו כי "לא נעים", כי "לא רוצה לשמוע אמרתי לך" כי "צרת רבים חצי נחמה" או כל סיבה מטופשת אחרת, הנפילה תהיה שלכם, ורק שלכם.
לסיום – בני המשפחה יכולים לסייע מאוד, אבל גם יכולים, למרות שכל שהכוונות שלהם טובות, גם להפיל. יש לרתום את בני המשפחה לטובתכם כמו שטועמים יין – בלגימות קטנות ולבדוק טוב טוב את הטעם, לפני שמחליטים לבלוע.
איך אני יכול לקבל עזרה עבור פתיחת עסק
כמו בכל דבר, קודם כל – אתה צריך לעזור לעצמך. איש מקצוע הוא חשוב מאוד, אבל הוא בא רק בשלב שני.
בשלב הראשון – אתה. תקרא מאמרים, תירשם לרשימות תפוצה, תשאל כאלה שכבר עברו את זה (רק על הפרוצדורה, לא על כמה זה קשה ולמה אתה לא תצליח. תיזהר שלא יורידו אותך!)
אחרי שהבנת קצת מה הולך ו"מי נגד מי" – איש מקצוע. לא לוותר על זה! שלא תבין לא נכון – אתה יכול בהחלט ללכת ולפתוח לבד תיקים בכל המוסדות. אבל זה יהיה כמו לתקן לעצמך את האוטו – תצטרך ללמוד המון בשביל לעשות עבודה סבירה במקרה הטוב, בעוד שאיש מקצוע (רואה חשבון, אם זה עדיין לא ברור) יוכל לעשות עבורך עבודה הרבה יותר טובה, בהרבה פחות מאמץ ועוגמת נפש מצידך, ולהפוך את הכניסה שלך לעולם העסקים הרבה יותר חלקה.
איך להצליח בזמן פתיחת עסק
יש הרבה מישורים להצלחה או נפילה של עסק, הכי קריטי מהנסיון שלי בשלבים הראשונים זה חוסר במזומן, ועל כך אניח רוצה לרשום לך:
דבר ראשון, תראה איפה אתה יכול לחסוך – בשלב הראשוני תרכוש רק מה שרלוונטי בדיוק להתחיל לייצר הכנסות, ולא שקל מעבר. פתיחת של עסק היא דבר מאוד פסיכולוגי, הדמיון רץ למעלה ולפעמים אנחנו שוכחים שהכסף שלנו מוגבל. אנחנו רוצים את הכי טוב הכי נוצץ הכי יפה ולא עוצרים לרגע לשאול האם זה באמת הכרחי כדי להתחיל לייצר הכנסה.
זה קריטי כי השלבים הראשונים של העסק הם תמיד קשים, מתחילות לצוץ הוצאות (בד"כ כאלה שלא חשבת או לא תכננת) וצריך מזומן לכל זה. לכן, גם אם יש לך בכיס סכום מסוים שהקצבת לעסק, אל תשתמש בכל הסכום כדי להקים את העסק, אלא רק במינימום ההכרחי באמת. תעשה הפרדה בין דברים שחשוב שיהיו טובים – עליהם תוציא כמה שצריך – לבין דברים שאפשר בהתחלה להסתפק באיכות "סבירה" או לא לרכוש בכלל בשלב ההתחלתי.
אחרי שתראה שהעסק מתחיל לרוץ ויש הכנסות, תוכל מתוך ההכנסות האלו לשפר את העסק, ואם תצטרך להביא עוד כסף מהבית (או מהלוואות מהבנקים / חברים / משפחה / מקומות אחרים), זה יהיה פשוט יותר, כי אתה יודע ויכול להראות שיש לך כבר עסק שיודע להפיק הכנסות, ולא רק רעיונות.
לקריאה נוספת